Oameni, locuri, amintiri – 88

De la sate adunate în Dolju-n bucate.
Raci umpluţi cu cocă şi praz, cocârţău, mâncare de urzici, dragavei, spanac cu usturoi, tifineak, plăcinte, ciorbă de praz, turte coapte, și masa Doljului în bucate se umplu îndată și reuni în jurul ei, la Muzeul Satului Pielești, oameni cu drag de tradiții din această localitate, dar și din Calafat, Urzicuța, Dăbuleni și Ghidici. Potrivit obiceiului, din 2014 încoace, Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj aduce la un loc, într-un context de viață tradițională, comunități rurale care să își prezinte particularitățile, faptele de cultură populară şi să și le împărtășească la masa cu bucate pregătite ca odinioară.

7 apr. 2016 11:04 | Emisiuni | Comentariile sunt închise pentru Oameni, locuri, amintiri – 88
190 VIEWS

Tags: , , , , , , , ,

Comentariile sunt inchise pentru acest articol.