Oameni, locuri, amintiri – 88

De la sate adunate în Dolju-n bucate.
Raci umpluţi cu cocă şi praz, cocârţău, mâncare de urzici, dragavei, spanac cu usturoi, tifineak, plăcinte, ciorbă de praz, turte coapte, și masa Doljului în bucate se umplu îndată și reuni în jurul ei, la Muzeul Satului Pielești, oameni cu drag de tradiții din această localitate, dar și din Calafat, Urzicuța, Dăbuleni și Ghidici. Potrivit obiceiului, din 2014 încoace, Centrul Judetean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj aduce la un loc, într-un context de viață tradițională, comunități rurale care să își prezinte particularitățile, faptele de cultură populară şi să și le împărtășească la masa cu bucate pregătite ca odinioară.

7 Apr 2016 11:04 | Emisiuni | 0 Comments
124 VIEWS

Share on Facebook0Share on Google+0Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Email this to someone

Tags: , , , , , , , ,

Comentarii

© 2017 AltoMedia. All Rights Reserved.